Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında tütün ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden esaslamışsa hariçya, haricen mebdelamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-mal kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.

Bu merdivenler, acil kaçış senaryolarında hızlı ve emin bir şekilde açılıp kullanıma amade hale hasılat. Bu sayede, binada kâin kişilerin zamanında boşaltma edilmesi sağlanır ve sevimli kaybı riski minimize edilir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedili vaziyet çabucak insanların binayı güvenle ayrılma etmesini esenlar. Hassaten bina içinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine yük olabilir.

 Yangın merdivenleri dâhilen yahut haricen strüktürlabilmektedir. Dışardan yapılan merdivenler daha az maliyeti ve konum kaybının elan azca olmasından dolayı elan çok yeğleme edilmektedir.

Yangın kapıları, yangın eminği bağırsakin kritik öneme sahip olan strüktürel unsurlardır. Ivedili durumlarda emin bir kaçış kurmak amacıyla tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olur. Yangın bapları çoğunlukla yangın dayanımı ali malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Yangın bapsı montajı top meraklı şekilde gestaltlması gereken ve imalatta harika şekilde ortaya çıhun üründe yanlışlık dokumalmaması gereken bir davranışlemdir.

Yangın merdivenleri, tatminkâr bir tasar çizim ile inşa edilmelidir. Bu tasavvur, kullanıcıların evgin durumlarda rahat kullanabilmesini sağlamalıdır.

Hangi örgülarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk kuruluşnın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, örgünın tasarruf dershaneı gibi faktörler yüksek olmaktadır.

Yangın merdivenlerinin girizgâhleri ve yolları, müsait meslekaretlerle sarih hale getirilmelidir. Yangın tahliye yollarını gösteren davranışaretler, insanlara müstacel durumlarda gerçek yolu bulmalarında yardımcı olabilir.

Müstamel dokumalarda ve yangın merdiveni vadiı sıkıntılı olan binalarda kaçış merdiveni inşaına imkân vermektedir. 

Erişim kolaylığı uydurmak ammaçlı bünyelmış merdivenlerin dışında yaşama güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Hayat kurtarmak hesabına yangın merdivenleri ortamında anatomi barındıran tüm mimarilarda olmalıdır.

Yangın Merdiveni Kapısı Dairesel merdivenin mezuniyet verilmediği yerler arasında meslek, mizaç kuruluşu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden aşkın evetğu zevk merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına izin verilemez.

Report this wiki page